Emil Larsson satte 2-1 i förlängningen för Örebro. Foto: TT/C More

Örebro till semifinal efter förlängningsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Förlängning.

Och där sköt Emil Larsson Örebro till klubbens första semifinal hittills.

– Vad fan hände?, säger matchvinnaren.

På hemmais avgjorde Örebro kvartsfinalserien mot Leksand, och vann den med 4–0 i matcher. Där den fjärde blev dramatisk.

De två inledande perioderna blev mållösa, efter fint spel av både Örebros Jonas Arntzen och Leksands Janne Juvonen mellan stolparna. Men knappt åtta minuter in i tredje perioden kom öppningsmålet.

Gästerna stod för en omställning där Patrik Zackrisson hittade Nils Åman, som förvaltade friläget och 1–0. Men några minuter senare kvitterade Örebro.

Ett fint anfall, och pucken hamnade hos Gustav Backström som satte dit den högt bakom Juvonen. Det var Backströms första mål sedan premiäromgången i grundserien den 24 september.

SE OCKSÅ: Här tacklas domaren in i spelarbåset

”Vad fan hände?”

Fjärde kvarten till förlängning, och en minut och 15 sekunder in i den gled Emil Larsson fram i offensiv zon och tryckte in 2–1-målet som tar Örebro till semifinal. Örebro har aldrig tidigare tagit sig så långt i SHL-slutspelet.

– Vad fan hände? Jag får lite yta att gå på, backarna hade backat hem lite mer i dag. Gubbhörn, det funkar. Jag tycker vi är väl värda den här platsen och vinsten, säger segermålskytten Emil Larsson till C More.

I semifinalen väntar Växjö. Medan säsongen är slut för utslagna Leksand.

– Det är en jämn historia, där jag tycker att vi har övertaget de första 50 minuterna. Men efter att vi fick 1–0 tycker jag att vi tappade. Även om vi hade sagt att vi skulle ligga mer safe i dag, så blir det för mycket safe. Sedan är det tillfälligheter att vi trillar och de får göra 1–1 och sedan är det snabbt över i sudden, säger Leksands tränare Björn Hellkvist.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

2 - 1

Leksands IF logo

Leksands IF

0-0, 0-0, 1-1, 1-0
Behrn Arena, Örebro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.