Linköping vann trots snöplig start

Uppdaterad
Publicerad

Full fart, massor av chanser och riktigt bra målvaktsspel.

Serieledande Linköping vann med 4–3 efter förlängning mot Frölunda i en match som kunde ha slutat hur som helst.

– Det studsar vår väg. Men visst var det ett misstag när jag tappade klubban vid 0–1, sa LHC:s målvakt Jonas Gustavsson efteråt.

Rhett Rakhshani behövde 17 sekunder på sig att komma med i årets poängliga i SHL. Frölundas stjärna, som nu gjorde säsongsdebut, snappade upp den puck som Linköpings målvakt Jonas Gustavsson slarvade bort när han tappade klubban, och passade till Gustav Lindström som sköt 1-0.

– Det händer inte ofta att det första man gör är att tappar klubben. Sen var det ju typiskt att de fick en målchans också, sa Gustavsson.

Men Gustavsson och Linköping kom tillbaka och vann tills sist med 4–3 efter segermål av Lukas Bengtsson i förlängningen.

Nya Frölundakedjan med Rakhshani, Joel Lundqvist och Ryan Lasch startade sprudlande och fick med sig resten av laget i början då serieledande Linköping inte såg ut som ett topplag.

– Det gick bättre än förväntat. Jag, kedjan och laget fick ju en väldigt bra start. Man vet ju aldrig när amn förberett sig, hur man ligger till, sa Rakhshani som nu gjorde poäng direkt i sin första match för säsongen.

Men innan Lundqvist-kedjan gjorde 1–2 på ett snyggt power play (Patrik Carlsson) hann hemmalagets Nick Sörensen göra 1–1. Het frispelad av Derek Roy.

– Jag kom direkt från båset, de måste ha missat mig. Jag skrek och fick en perfekt passning, sa Nick Sörensen i CMores sändning.

Linköping bjöds också in till kvitteringen till 2–2. En felpassning av Frölunda gav Joe Whitney fritt fram.

Efter elva omgångar i SHL har LHC spelat åtta av matcherna på hemmaplan. Och nästan alla har vunnits. Men också Fröliunda har bra självförtroende och det märktes i en den snabba och offensivt präglade matchen.

Den andra perioden var egentligen lika sprudlande som den första, men med skillnaden att de båda målvakterna, Jonas Gustavsson och Johan Mattsson var bättre än utespelarena i frilägen.

I sista perioden kom två mål i numerärt överläge. Först gjorde Joe Whitney mål för Linköping, men direkt efter kvitterade Simon Hjalmarsson till 3–3.

Och när den jämna matchen till sist skulle avgöras i förlängning var det också i numerärt överläge. Lukas Bengtsson var sist på pucken.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

4 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2-2, 0-0, 1-1, 1-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 5280

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.