Linköping en seger från SM-guldet

Linköping fortsätter att övertyga i finalen av SDHL, och nu har LHC en ledning med 2-0 i matcher mot Luleå/MSSK. Men eftersnacket kom att handla om domarinsatsen.

– Jag är skitförbannad faktiskt. Jag tycker den där tacklingen på Hiirikoski är ren skandal, säger Luleås Johanna Fällman

Linköping tog en tidig ledning i matchen när Susanna Tapani hittade nätet redan efter 43 sekunder. Och nio minuter senare kunde Kennedy Marchment sätta 2-0 för hemmalaget. Luleå reducerade i den andra perioden genom Josefine Höegh Persson, men närmare än så kom inte seriesegrarna.

Den tredje perioden inleddes lika tungt som den första för Luleå, som först drog på sig en utvisning, och efter 40 sekunder av perioden avgjorde Linköping matchen när de satte 3-1 genom Pernilla Winberg.

Luleå pressade på rejält i slutet av den tredje perioden. Laget tog ut målvakten med knappt tre och en halv minut kvar av matchen, och skapade många bra lägen för en reducering. Men det ville sig inte för Luleå, mycket tack vare Eveliina Suonpää i Linköpingskassen som stod för många viktiga räddningen på slutet.

Irriterat efter tackling

I den första perioden tacklades Luleås back Jenni Hiirikoski såpass illa så att hon utgick från matchen. Tacklingen resulterade inte i någon utvisning, och efter matchen var det irriterat hos Luleå.

– Jag är skitförbannad faktiskt. Jag tycker den där tacklingen på Hiirikoski är ren skandal, jag tycker det är svagt. Det är klart att det är ju inte längdskidor, vi är ett helt lag, så det står inte och faller på en spelare. Men jag blir lite sur faktiskt, säger Johanna Fällman.