Linköping bröt dystra sviten

Uppdaterad
Publicerad

Linköping ledde med 3-1 men tappade till 3-3.

Men i sista perioden kom rycket som bröt sviten på fyra raka förluster.

– Den här gruppen har gått igenom en massa skit nu och börjar bli härdade, säger Linköpings tränare Bert Robertsson till C More.

53 sekunder i slutet av den andra perioden skapade rejäl nerv i matchen och darr hos hemmalaget. HV71 gjorde två snabba mål och plötsligt såg det ut som ännu en kollaps var i antågande för seriejumbon.

Men i tredje perioden reste sig Linköping. Efter en en stökig situation vid HV71:s mål grävde Olle Lycksell fram pucken och gav Eddie Larsson. Lagkaptenen tackade, tog emot och bröt sin måltorka för säsongen när han satte 4-3. Drygt två minuter senare avgjorde Henrik Törnqvist efter en spelvändning när han vispade upp 5-3 i nättaket.

Östgötarna är kvar på jumboplats, men bröt den dystra sviten.

– Det är fantastiskt skönt så som matchen gestaltade sig. Det blir ett jäkla krig och vi tappade ledningen. Men vi lyckades att bita i på ett sätt som är underbart, vi fortsätter att vara disciplinerade och starka i sista perioden. Den här gruppen har gått igenom en massa skit nu och börjar bli härdade, säger Linköpings tränare Bert Robertsson till C More.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

5 - 3

HV71 logo

HV71

2-1, 1-2, 2-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 6886

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.