Loob kritiserar NHL: ”Ställer till det för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Planen är att NHL-spelare ska vara med i OS efter att ha missat senast i Pyeongchang 2018. Men det slutgiltiga beskedet behöver inte tas innan den 10 januari. Det tycker SVT-experten Håkan Loob att är för sent.

– Det ställer till det för alla, speciellt för Johan Garpenlöv som är förbundskapten, säger han i ”Hockeykväll”.

Då beskedet kan komma så är det under en månad tills ishockeyturneringen börjar i Peking. Det tycker Håkan Loob att är fel.

– Man har ett så oerhört sent besked när det gäller OS. Då man har ända in i januari på sig så innebär det att man en månad innan OS inte vet om NHL-spelare kan vara med. Det ställer till det för alla, speciellt för Garpenlöv som är förbundskapten, säger han.

Han är säker på att NHL vill ha med sina spelare egentligen, men tror att pandemin kan ställa till det.

– Jag tror och hoppas att det har med pandemin att göra. Man är orolig för vad som man händer om man åker bort och ett flertal spelare blir smittade och man får ställa in en massa matcher i NHL. De vet att det är deras stora affär och att det är en förlust att åka iväg och få spelare i covid-protokollet. Men att vara på den kinesiska marknaden, det vill NHL, säger experten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.