Jörgen Jönsson ryktas ersätta Sam Hallam i Växjö. Foto: Bildbyrån

Loob om Jörgen Jönsson: ”Det är ett väldigt bra namn”

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Jönsson lämnar sin schweiziska klubb efter säsongen – och ryktas till Växjö.

En bra tränarlösning för den regerande SHL-mästaren, anser SVT Sports expert Håkan Loob.

– Jörgen Jönsson är ett väldigt bra namn, säger han i Hockeykväll.

Tidigare i veckan kom Expressen med uppgifter om att det blir Jörgen Jönsson som efterträder Tre Kronors kommande förbundskapten Sam Hallam som huvudtränare i Växjö.

I dag meddelade dessutom Jönssons nuvarande klubb Davos att svensken kommer att lämna sin roll som assisterande tränare efter säsongen.

”Jörgen Jönsson har för första gången erbjudits jobb som huvudtränare i hemlandet Sverige. För att ta tillvara på denna professionella möjlighet, men också av familjeskäl, har Jörgen bett HC Davos att säga upp hans kontrakt”, skriver klubben på sin hemsida.

Nu pekar alltså mycket på Växjö, där Jönsson var assisterande tränare under två säsonger.

– Det är inte direkt förvånande. Jag tror att Växjö i ett tidigt skede visste att Sam (Hallam) skulle lämna. Då tittade man direkt, Jörgen Jönsson är ett väldigt bra namn. Han har varit assisterande tränare i Växjö, vilket gör att det är lätt att vända sig till honom. Han har stor erfarenhet av att vara assisterande men nu anser väl Växjö att huvudtränarjobbet är öppet just för honom, säger Håkan Loob.

Hur gärna hade du sett honom i Färjestad?

– Jörgen Jönsson är alltid en Karlstad- och Färjestadskille. Jag kan nog känna i framtiden att det här kanske är ett namn för Färjestad, säger Loob.

SVT Sport har sökt Jörgen Jönsson samt Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Hockeykväll och fler avsnitt av Powerbreak hittar du i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.