Lucas Forsell gjorde två mål mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Lucas Forsell matchhjälte för Färjestad i första kvartsfinalen

19-årige Lucas Forsell öste in mål för Färjestad under avslutningen av grundserien, och den formen håller i sig.

I första kvartsfinalen mot Frölunda gjorde han två mål, där det sista blev matchavgörande när Färjestad vann med 3-2.

– Publiken bär oss fram. Vi krigar, säger matchhjälten till C More.

Det dröjde endast tre minuter innan Lucas Forsell gjorde karriärens första slutspelsmål i sin första slutspelsmatch. Och många hade nog varit nöjda där, men inte Forsell.

Efter att Frölunda först vänt till 2-1 i andra perioden och Färjestad sedan kvitterat till 2-2, där Forsell assisterade, så skulle Forsell kliva fram än en gång i tredje.

Tre minuter in i tredje höll han sig framme på en retur, och satte 3-2. Och det målet blev matchavgörande. Färjestad höll undan och vann med just 3-2.

– Jag var effektiv idag. Hade två skott och två mål idag, säger en nöjd Forsell till C More.

Det var en grinig match som länge stod och vägde. Forsell tyckte inte riktigt det var något skönspel.

– Det är dåligt hockeyspel. Dåligt passningsspel. Det lag som har mest hjärta i den här serien tar det här tror jag. Vi har hjärta, vi tar det, säger han till C More.