Frölundas Lucas Raymond gick som nummer fyra i nattens NHL-draft. Foto: Bildbyrån

Lucas Raymond: ”Chockad men glad – många känslor på samma gång”

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas forward Lucas Raymond, 18, gick högst av svenskarna i nattens NHL-draft när han valdes som nummer fyra av Detroit.

En klubb som genom åren haft många framgångsrika svenskar.

– Det känns enormt hedrande att få komma till Detroit och jag ser fram emot att vara med på deras resa, säger Raymond till SVT Sport.

Det var en glad Lucas Raymond som träffade SVT Sport i samband med Frölundas träning. Då hade han fått lite sömn efter nattens draftsuccé.

– Jag tror inte riktigt att jag har hunnit smälta det än, det kanske kommer i eftermiddag. Det blev väldigt tätt i natt med många saker och när jag vaknade åkte jag direkt till träningen, berättar 18-åringen, och fortsätter:

– Det känns fortfarande lite spänt men jag är enormt glad och det var en häftig upplevelse. I dag har alla grabbarna varit glada för min skull så det känns roligt.

”Man blir chockad”

Vanligtvis sker draften på plats i Nordamerika, men på grund av pandemin genomfördes årets draft digitalt. Raymond befann sig hemma i Göteborg och fick sitta vaken mitt i natten.

– Det var lite annorlunda. Man har drömt om att gå upp på scenen när man blir draftad. Hela den tillställningen. Men att få uppleva detta med familjen på det här sättet var också enormt kul. Man har jobbat hårt för det här.

Vad var din första reaktion när de läste upp ditt namn?

– Man blir chockad. Det var många känslor på en och samma gång. Man blir extremt glad och stolt.

Möter Brynäs i morgon

Hur nöjd är du med att väljas som nummer fyra?

– Jättenöjd, självklart. Jag är glad över att komma till Detroit, en gammal klubb som har varit med ända sedan NHL startades. Det är många svenskar som haft en grym historik i klubben så förhoppningsvis gillar dom svenskar.

För Frölundas del handlar det nu om att ladda om inför morgondagens SHL-match när Brynäs kommer på besök.

SE OCKSÅ: Holtz efter draften: ”Oerhört tacksam och stolt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.