Brynäs hade bara en förlust på 13 matcher.

I seriefinalen mot Luleå kom den andra.

Och det rejält. Luleå körde över Brynäs med hela 8-2.

Brynäs hade en tajt match mot Modo i benen inför toppmötet med Luleå.

Och det blev för tufft att ladda om för serieledarna.

Luleå var totalt överlägsna och hade 3-0 redan efter första perioden, i matchen som för övrigt spelades i Piteå.

Det stannade inte där.

Luleå närmar sig i toppen

Hemmalaget gick fram till 6-2 efter två perioder efter bland annat två mål av kanadensiskan Michaela Cava.

Matchen kändes avgjord, och två trots reduceringar i mittperioden kunde aldrig Brynäs göra match av tredje perioden.

Brynäs inkasserade därmed säsongens andra förlust – och nu knappade också Luleå in i tabelltoppen.

Luleå är nu bara två poäng bakom Brynäs och har dessutom en match mindre spelad.

– Kul att vi gör många mål. Förra helgen hade vi chanser att stänga matchen men nu kom vi upp här i Piteå och gör åtta mål. Vi har många lägen som vi inte förvaltar och att vi kan vinna hade jag lite på känn med det blev stora siffror, säger tränaren Mikael Forsberg till NSD efter matchen.