Luleå klart för final – ställs mot Brynäs

Ska Luleå ta sitt fjärde raka SM-guld?

Chansen finns då man slog ut Linköping i semifinal efter 3–1 i den sista matchen.

Nu väntar Brynäs i final.

Luleå hade matchboll inför lördagens möte med Linköping i den fjärde semifinalen av SDHL-slutspelet. Laget från Norrbotten vann de två första matcherna i serien och hade matchboll inför den tredje matchen senast. Då vann istället Linköping.

Lördagens match började bra för Luleå. När Linköpings Moa Wernblom visades ut för tripping passade Petra Nieminen på att sätta 1–0 till Luleå i numerärt överläge.

Bara minuter senare kom tvåan genom Jenni Hiirikoski. Vem som assisterade?

Petra Nieminen, som stod för sin andra poäng för kvällen.

SM-mästare de tre senaste åren

Med tre minuter kvar av den första perioden reducerade Linnea Johansson för Linköping, i powerplay. Den andra perioden såg ut att sluta mållös. Anna Kjellbin satte då 3–1 till Luleå, även det i numerärt överläge. Petra Nieminen assisterade även till detta mål, hennes tredje poäng för matchen. Det blev slutresultatet då den tredje perioden inte bjöd på några mål.

Nu väntar Brynäs i final för Luleå som vunnit SM-guldet 2017/2018, 2019/2019 och 2020/2021. Luleå kan alltså vinna sitt fjärde raka SM-guld. Säsongen 2019/2020 blev inget lag mästare, på grund av pandemin.