Foto: SVT

Luleå klart för kvartsfinal i CHL – trots problematiken

Uppdaterad
Publicerad

Luleå vann med 2–1 mot Wolfsburg – och är klart för kvartsfinal i CHL.

Men det finns saker som inte riktigt fungerar.

– Luleå har förtvivlat svårt att skapa de farliga målchanserna, men de grejar det, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Med drygt halva matchen spelad tog gästerna Wolfsburg lednignen genom Tyler Worley, och påbörjade jakten mot att skicka ut Norrbottenlaget. Det första mötet slutade 4–3 till Luleå.

Sju minuter in i tredje perioden utjämnade dock Konstantin Komarek matchen till 1–1 efter ett hårt direktskott, och gav Luleå fördelen i dubbelmötet. Trots att spelet inte var bländande och att målen inte haglar in för Luleå så löste man det.

”Hatten av för...”

Med tiondelar kvar av matchen spikade man igen matchen inför jubel från läktaren.

– Luleå gör det som krävs. Men hatten av för Wolfsburg som gör en enastående insats med ett decimerat lag, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Nu väntar kvartsfinal för CHL-mästarna från 2015. Men det finns att jobba på.

– Luleå har förtvivlat svårt att skapa de farliga målchanserna och göra mål. Men de grejar det, och utstrålar ändå ett kollektivt självförtroende.

Champions Hockey League

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 1

Grizzlys Wolfsburg logo

Grizzlys Wolfsburg

0-0, 0-1, 2-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 2780

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.