Luleå knockade HV71 – och fick en knock

Förlusten mot bottenlaget Oskarshamn visade sig bara vara ett tillfälligt hack i maskineriet.

Luleå vann enkelt mot HV71 med 6–3 – lagets tredje raka seger.

Men forwarden Jesper Sellgren fick även en egen knock: En huvudtackling av HV:s Anthony Camara.

– Den tar klockrent i huvudet, säger Sellgren.

Efter 2–4 borta mot Oskarshamn förra veckan undrade nog en del om Luleås fina form var slut.

Men serieledarna hämtade sig snabbt. Först vann de med 3–2 hemma mot Djurgården, sedan gjorde de hela sju mål borta mot Rögle och vann med 7–4.

Rivstartade mot HV

Och i dag kom Norrbottens-lagets tredje raka seger. Hemma mot HV71 så rivstartade de och gjorde tre mål inom loppet av sex minuter i den första perioden. Redan efter de två första tvingades HV:s JVM-målvakt Hugo Alnefelt lämna buren.

När Luleå mindre än fem minuter in i den andra perioden hade utökat till 5–0 och matchen var i princip redan avgjord.

– Det är det som lägger grunden till segern, säger forwarden Karl Fabricius till C More.

”Klockrent i huvudet”

Frustrationen som då fanns i Jönköping-laget gick inte att ta miste på. Tydligast visades det av Anthony Camara, som ett par minuter efter Filip Hållanders 5–0-mål knockade tvåmålsskytten Jesper Sellgren med en ful huvudtackling och fick matchstraff.

–  Den tar klockrent i huvudet, men jag klarade mig undan bra. Jag känner ingenting så det är bara att lira vidare, sade Jesper Hellgren efter perioden till C More.

Luleå leder nu serien med sju poäng före tvåan Färjestad. HV ligger åtta.