Modo besegrade Luleå i toppmöte

Luleå förlorade toppmötet mot Modo med 2-3. Kaitlyn Tougas mål knappt fyra minuter in i den tredje perioden blev avgörande.

Det vankades toppmöte i SDHL när tvåan Luleå tog emot ettan Modo hemma i Coop Arena inför 620 åskådare.

Med mindre än minuten kvar av första perioden gav Emma Nordin hemmalaget ledningen efter en pass från Michelle Karvinen.

Serieledarnas ledning stod sig dock bara i blott två minuter innan skyttedrottningen Michela Cava kvitterade med sitt 20:e mål för säsongen.

Målrik andra period

Men Luleå slog tillbaka snabbt och norrbottningarnas skyttedrottning Emma Nordin gjorde sitt andra för matchen och sitt 20:e mål för säsongen när hon tryckte in pucken i powerplay. Innan periodpausen hann Modo emellertid med ytterligare en kvittering efter att inlånade Lore Baudrit gjort mål i sin premiär.

Kaitlyn Tougas avgjorde sedan med sitt 2-3-mål efter knappt fyra minuter in i den tredje perioden.

– Det här är mina favoritmatcher. Det var hett där ute och då lyfter jag, säger hon till Sportbladet efter segern.

Förlusten var Luleås tredje för säsongen, medan segern innebär att Modo drygade ut ledningen i tabellen till sex poäng, dock med fyra matcher mer spelade än Luleå.