Luleå är en seger från final. Foto: Bildbyrån

Luleå imponerar – en seger från final

Luleå är en seger från att säkra en finalplats i SDHL.

Seriesegraren vann med 3-1 och har nu en 2-0-ledning i matchserien.

Efter att Luleå vunnit med klara 7-1 i den första semifinalen var det Djurgården som kom ut och tog ledningen direkt i den andra.

Alexis Mauermann lyckades redan efter 15 sekunder sätta 1-0 för Stockholmslaget, som dock skulle bli lagets enda måljubel under kvällen.

Det tog bara fem minuter innan Noora Tulus kvitterat för Luleå, men den här gången blev det inte lika målrikt som i första semifinalen.

Även om serieledaren förde spelet blev det bara två mål ytterligare för Luleå där Josefine Persson satte 2-1 i mitten på andra och kaptenen Jenni Hiirikoski punkterade matchen tidigt i tredje med 3-1-målet.

Luleå har nu 2-0 i matcher och behöver alltså bara en seger till för att gå till final.

Matchfakta

Djurgården-Luleå

1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (0.15) Alexis Mauermann (Sarah Bujold), 1-1 (5.22) Noora Tulus (Linn Peterson).

Andra perioden: 1-2 (13.28) Josefine Persson (Emma Nordin, Jenni Hiirikoski) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (2.42) Jenni Hiirikoski (Michela Cava).

Skott: 15-25 (6-13, 7-7, 2-5).

Utv, Djurgården: 6x2. Luleå: 5x2.