Luleåglädje efter Petra Nieminens kvittering mot Modo. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Luleå vann toppmötet med Modo

Efter att ha inlett säsongen med 13 raka segrar fick Luleå lite oväntat stryk borta mot Brynäs senast.

I kväll studsade de tillbaka och besegrade topplaget Modo med 4–1 inför ögonen på den nye tränaren Jens Själin.

– Jag tycker att framtiden ser spännande ut, säger Luleås Anna Kjellbin till C More.

Ett tag såg det ut som att Modo skulle kunna skrälla hemma mot serieledaren Luleå. När matchens första 20 minuter var avverkade hade hemmalaget ledningen med 1–0 efter att Jennifer Wakefield skickat in matchens första mål drygt åtta minuter in i perioden.

I den andra perioden vaknade dock Luleå till liv. Det skulle visserligen dröja nästan halva matchen innan de fick utdelning, men sen gick det undan.

Först kvitterade Petra Nieminen i powerplay och sedan satte Viivi Vainikka och Jenni Hiirikoski varsitt mål inom loppet av 26 sekunder och mer eller mindre dödade spänningen.

– Det är en ganska jämn förstaperiod där Modo får med sig ett mål, men vi har ett snack inför den andra perioden och sen tycker jag vi går ut och tar över matchen, säger Luleås Anna Kjellbin till C More.

Till slut vann Luleå med 4–1 efter att Ronja Savolainen styrt in matchens sista mål med fyra minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Därmed blev det en seger i första matchen för den nye tränaren Jens Själin som fick en plats i ledarstaben efter att Mikael Forsberg valde att lämna laget för en vecka sedan.

– Jag ser fram emot att lära känna Jens och se vad han går för. Han var med på träningen i går och matchen i dag så det är fortfarande väldigt nytt men jag tycker att framtiden ser spännande ut, säger Kjellbin.