Murase och Kovács – hockeyparet i toppen av den svenska eliten

Uppdaterad
Publicerad

Han är en toppspelare i SHL och hon en av Sveriges bästa målvakter. Robin Kovács och Minatsu Murase lever exakt samma liv både på och utanför isen.

– Vi förstår varandra, vad som krävs och vad man prioriterar, säger Minatsu Murase till SVT Sport.

De träffades i en av Stockholms alla ishallar. Båda spelade då för AIK och nu, sju år senare, spelar de återigen i samma förening. Luleåparet Robin Kovács och Minatsu Murase spelar båda på den högsta nivån i svensk ishockey – något som i hockeyvärlden gör dem unika.

– Det är lite häftigt att vi båda har nått så högt, kan vara tillsammans och få en familj, säger Minatsu till SVT Sport.

Trots att de i oktober förra året blev föräldrar till sonen Caspian och numera har en familj på tre satsar de båda helhjärtat på sin ishockeykarriär. Ishallen har därför blivit ett andra hem och dagarna i Luleå består av stenhård träning kombinerat med blöjbyten och Babblarna.

Stor förståelse för varandra

För att få vardagen som elithockeyspelare att gå ihop, krävs planering.

– När man kommer hem och är trött efter en match har man fortfarande Caspian att ta hand om, säger Minatsu.

Robin instämmer.

– Ja, man kan inte bara komma hem och ta det lugnt liksom, det är saker som ska göras.

Se hela reportaget i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.