Foto: Bildbyrån

Luleås besked – stoppar biljetter: ”Bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

Den avgörande SM-finalen i ishockey sålde slut på mindre än en halvtimme. Något som gett upphov till en ohederlig köpmarknad. Nu agerar Luleå mot de som har sålt och köpt dyra biljetter på svarta börsen – genom att stoppa dem.

”Nu har vi börjat med makuleringen av biljetter för de som sålt eller försökt sälja biljetter till överpris. Det är ett brott mot köpevillkoren att sälja biljetter vidare, så vi agerar så snart vi kan. Det kommer även drabba de som köpt biljetter till överpris”, skriver Robert Hedlund som är kommunikationsansvarig i Luleå, på Twitter.

Luleås hemmaarena rymmer 6 150 platser och biljetterna som släpptes till medlemmar och partner under tisdagen sålde slut i ett nafs. Tanken var att allmänheten skulle få möjlighet att köpa biljetter under onsdagen, men så blev det inte.

Kritik har riktats mot att länken som skickades ut till förhandsköparna under tisdagen inte var skyddad. Den med säsongskort kunde därför dela den vidare till vem som helst. Och nu kommer alltså uppgifter om att individer försökt sko sig på situationen genom att sälja biljetter svart till överpris.

– Det är bedrövligt att det finns människor som försöker profitera på andras passion i sådana här lägen, men det är något som är vanligt förekommande på alla typer av evenemang där det är stor efterfrågan, säger Robert Hedlund till TT.

TT: Har supportrar hört av sig till er gällande det här?

– Det är framför allt på sociala medier jag har sett folk som är upprörda på den här svarta börs-försäljningen och vi undersöker vad vi kan göra.

Uppmaningen: köp biljetter i officiella kanaler

Inför sjunde och avgörande matchen hade Luleå begränsat försäljningen till max fyra biljetter per köp.

– Är det så att vi märker att någon säljer biljetter på det här viset, då har vi rätt att återköpa deras biljetter. Men då finns bekymret fortfarande kvar att någon där ute som köper av en svarta börs-handlare har en biljett som inte är giltig. Man ska aldrig köpa biljetter av någon annan än de officiella kanalerna, då finns alltid risken att man blir lurad.

SM-finalen har nedsläpp 19.30 på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.