Luleås Ronja Savolainen under ishockeymatchen i SDHL Foto: Bildbyrån

Luleåspelare fast i Finland – missar två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tvingas klara sig utan fem av sina finska landslagsspelare under klubbens två kommande matcher i SDHL. Finländskorna har tvingats till karantän i hemlandet efter att en annan landslagsspelare smittats av corona under senaste samlingen.

– Vi får inte lämna landet och är tvungna att sitta i karantän i tio dagar, säger Ronja Savolainen till SVT Sport.

Luleåspelarna Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Jenni Hiirikoski, Noora Tulus och Viivi Vainikka mår alla bra och ingen av spelarna har testats positivt för corona, trots det får de alltså inte komma hem till Sverige och missar därför Luleås två kommande matcher i SDHL. En nyhet som Norr Media var först att berätta om.

– Vi är tvungna att stanna i Finland i tio dagar och kan hamna i fängelse i tre månader om vi bryter mot karantänreglerna, säger Ronja Savolainen till SVT Sport. 

I slutet av veckan väntar två nya matcher för serieledande Luleå. På fredagen står SDE för motståndet och på lördag väntar AIK. Två matcher som i dagsläget ser ut att spelas som planerat.

– Om det är sex spelare eller fler som är borta på grund av corona så kan man be om att ändra matcherna men som det ser ut nu så är alla friska i laget, säger Savolainen som varit i kontakt med klubbens tränare Mikael Forsberg.

– Jag tror laget kommer att fixa det bra, det är bara tråkigt att inte kunna vara där och hjälpa till själv. Vi får sitta och titta på matcherna här, säger Savolainen.

KLIPP: Luleå vann toppmötet överlägset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.