Foto: twitter: @hlundqvist35, TT Nyhetsbyrån

Lundqvist på is med Washington: ”Inspirerande”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Henrik Lundqvist tränat med Washington Capitals för första gången.

-Det känns väldigt kul och inspirerande att ha honom i vårt lag, säger Nicklas Bäckström.

Hockeymålvakten deltog i den informella träningen på måndagen, tillsammans med bland andra Bäckström och Carl Hagelin.

Han hade på sig sin nya mask med bilder på Capitolium, Washingtonmonumentet, Lincolnmonumentet och USA:s nationalfågel, den vithövdade havsörnen. Capitals lade ut en bild på Lundqvist på Twitter med texten ”allas ögon är på den nya killen”.

Lundqvist kommer att vara en viktig kugge i Washington.

– Hans närvaro och vinnarskalle kommer att smita av sig till andra oss andra, säger Bäckström till Expressen.

Den 38-årige stjärnmålvakten lämnade New York Rangers efter 15 säsonger som free agent och har skrivit på för en säsong med Washington. Det är tänkt att veteranen ska dela burväktandet med den 23-årige Ilja Samsonov, som han också ska vara mentor för.

Det är ännu inte beslutat men NHL siktar på att starta säsongen den 1 januari. Det är heller inte bestämt när träningslägren ska starta.

– Just nu har jag ingen aning faktiskt när det blir. Det enda jag vet är ju att de spelare som befinner sig i Europa måste tillbaka och sitta i karantän innan de kan börja träna med sina lag, säger Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.