Färjestad får tillbaka förre lagkaptenen Magnus Nygren. Foto: Bildbyrån

Magnus Nygren återvänder till Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad-fansen fick en tidig julklapp.

Under fredagen meddelade FBK att förre lagkaptenen Magnus Nygren, 32, återvänder till nästa säsong.

– Det går att ta pojken ur Färjestad, men det går inte att ta Färjestad ur pojken, säger backen.

Karlstad-sonen Magnus Nygren lämnade Färjestad efter säsongen 2016/2017 och har tillbringat de sex senaste säsongerna i schweiziska Davos.

Nygren har bland annat tre VM-turneringar med Tre Kronor på meritlistan och är en hårdskjutande back som varit SHL:s målfarligaste back två gånger, liksom en säsong i Schweiz. Han har ett SM-guld (2011) och ett SM-silver (2014) med Färjestad, samt ett VM-brons från 2014.

– Jag har väl alltid haft dörren öppen för Färjestad, men har också varit tydlig med att jag trivs bra i Davos. Jag känner att de har stort förtroende för mig här nere och jag får möjligheten att spela i ett bra lag. Men att få möjligheten att komma tillbaka till min hemstad och min moderklubb har ju alltid legat där bak i skallen. Jag känner att jag har mycket mer att ge, och jag vill också stå på det där torget igen, säger Nygren till Färjestads hemsida.

Klubbens sportdirektör Rickard Wallin – som var lagkapten i FBK och vann guld tillsammans med Nygren 2011 – säger:

– Jag tycker att Magnus har växt, både som spelare och människa, under sina år i Davos. Att vi får hem samma spetskompetens som när han lämnade är helt klart och vi tror att Magnus har massor kvar att ge, både på isen och som ledare i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.