Gabriel Landeskog visade vägen mot Minnesota. Foto: Bildbyrån.

Mål och assist av Landeskog i Colorados storseger

Gabriel Landeskogs fina form håller i sig.

I 6-0-segern mot Minnesota svarade den svenske NHL-stjärnan för ett mål och två assist.

– Vi börjar leva upp till våra egna förväntningar, säger han enligt Aftonbladet.

Colorado-forwarden inledde med att assistera Cale Makar till öppningsmålet i powerplay i början av den första perioden, innan han själv satte 2-0 med ett skott som tog på Minnesota-målvakten Kaapo Kahkonen och damp ner bakom mållinjen.

Därefter ökade Colorado takten och prickade in fyra mål till. Landeskog fick även en assist till 3-0-målet i början av andra perioden.

”Var lysande”

En annan som briljerade under matchen var kanadensaren Nathan MacKinnon som stod för tre assist.

Landeskog:

– Jag tycker vi stod för en riktigt solid insats över hela banan. Grubauer var lysande i kassen, vi flög i anfallszonen och vårt powerplay har verkligen kommit i gång, säger svensken på en presskonferens enligt Aftonbladet.

Storsegern innebär att Colorado behåller andraplatsen i den västra divisionen. Denver-laget har nu sex raka segrar, 40 poäng på 29 spelade matcher betyder att avståndet ner till Minnesota är tre poäng.

KLIPP: Markström matchhjälte mot Toronto: ”Overklig räddning”