Svenske målvakten Jacob Markström räddade sitt Calgary med bara minuter kvar att spela. Foto: Bildbyrån.

Markström matchhjälte mot Toronto: ”Overklig räddning”

Uppdaterad
Publicerad

I natt blev Jacob Markström, 31, matchhjälte för sitt Calgary mot Toronto.

Svenske målvakten stod för en superräddning – med bara minuter kvar att spela. 

– En overklig räddning från ”Marky” i ett sånt viktigt skede i matchen, säger lagkamraten Matthew Tkachuk till media efteråt.

I veckans match mot Edmonton släppte Calgary-målvakten Jacob Markström in hela sju puckar. Men i natt, hemma mot Toronto, skulle svensken få revansch.

Med bara minuter kvar att spela av matchen skulle Torontos skyttekung Auston Matthews, vid ställningen 4-3 till hemmalaget, få ett läge att kvittera.

Men Markström stod för en superräddning och såg till att Calgary besegrade Toronto med 4-3. Svensken räddade hela 24 puckar i matchen.

Det blev även framgång för Rasmus Andersson, som stod för två assist i matchen.

Karlsson gjorde sitt 200:e poäng i klubben

Vegas Golden Knights inledde starkt borta mot Los Angeles Kings och hade snabbt en 2-0-ledning. Men hemmalaget skulle komma tillbaka och kvitterade till 2-2.

Då klev svenske William Karlsson fram och styrde in 3-2 för sitt Golden Knights. Det innebär att svensken nu gjort 200 poäng i klubben.

Matchen slutade med en 4-2-seger till Knight.

Även svenske Knights-måvakten Robin Lehner gjorde succé i natt. Lehner gjorde comeback efter en månads frånvaro, på grund av en hjärnskakning, och stod för totalt 23 räddningar i matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.