Foto: Bildbyrån

Andra raka för Malmö som bröt Frölundas segersvit

Uppdaterad
Publicerad

Malmö bröt Frölundas sex matcher långa segersvit och fixade tre poäng efter att ha lyckats stå emot en enorm anstormning från gästerna i den tredje perioden. Andra raka segern för Malmö.

– Vi jobbar ner dom idag. Även om de skapar en del på slutet så lyckas vi hålla undan och stänga ner dom, säger Malmös Carl-Johan Lerby till SVT Sport.

Carl-Johan Lerby gav hemmalaget ledningen med 3-1 i mitten på den andra perioden och gav Malmö lite andrum. Men när Anders Grönlund reducerade till 2-3 med knappa fyra minuter kvar av den andra perioden började det se tungt ut i hemmalaget.

– Jag hade velat att den här matcher var slut nu, sa Malmös tränare Peter Andersson till C more i paus.

”Tar med oss krigarinsatsen”

Serieledande Frölunda låg på för en kvitteringspuck redan från start i den tredje perioden. Ryan Lasch, som tidigare hade gjort Frölundas reduceringsmål till 2-1, skapade ett par farliga chanser för sitt lag.

– Så blir det när det är jämna matcher. De pressar oss och då hamnar vi i defensiven istället. Men vi håller undan dom bra.

Men Malmö hittade ett sätt att försvara sig väl och lyckades hålla emot, trots att man sent i matchen fick spela numerärt underläge. Målvakten, Lars Volden stod för 28 räddningen, där han stoppade Rhett Rakhshani med en kvalificerad räddning i det absoluta slutskedet av matchen.

Andra raka segern för Malmö som närmar sig topp-6-lagen.

– Jag kollar bara på dessa två matcher vi spelat nu, sen har vi ny match på lördag dit vi ska ta med krigarinsatsen och vinnarmoralen.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

3 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 2-2, 0-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 6244

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.