Joel Lassinantti tog det mesta mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Lassinantti räddade 39 skott när Luleå slog Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö sköt 40 skott på mål hemma mot Luleå. Trots det vann serieledande Luleå med 2-1 efter straffar – sedan målvakten Joel Lassinantti tagit det mesta.

– Nu har man tappat några kilo i vätska, säger Lassinantti till C More.

Ettan i SHL-tabellen tog emot femman. Då blev det ett målsnålt toppmöte som de 5 376 i publiken i Malmö Arena fick se.

Länge såg det ut som att Jesper Sellgren skulle bli hjälte med matchens enda mål. Den 20-årige Luleå-backen, som kom till klubben från Modo inför säsongen, skickade efter 15 minuters spel iväg en puck på mål som letade sig in bakom en skymd Oscar Alsenfelt.

Därefter stod sig 1-0-ledningen länge för bortalaget, trots att Malmö ledde skottstatistiken med 21-13 efter två perioder. Men Joel Lassinantti i Luleå-målet klarade allt.

Komarek kvitterade sent

Fram till dess att drygt tre minuter återstod av matchen. Då lyckades Konstantin Komarek kvittera i spel 4 mot 4 efter en rörig situation framför mål och ta matchen till förlängning.

Den förblev mållös och till slut var det ändå Luleå som vann med 2-1 sedan 17-årige Noel Gunler gjort det avgörande målet. Joel Lassinantti räddade 39 av 40 skott och blev stor hjälte för Luleå som behåller sin serieledning.

– Det ser ut som att de skjuter mycket, och det gör de. Men om man räknar farliga målchanser är det ganska jämnt. Det är ett lagarbete och i dag lyckas vi hålla dem på utsidan. Nu har man tappat några kilo i vätska, säger Lassinantti till C More.

”Starkt att inte tappa tre poäng”

Efter fyra raka segrar förlorade Malmö igen.

– Effektiviteten är en sak jag tänker på. Av de lägena vi har i första perioden kan vi göra både ett och två. Men vi lyckas trots allt kvittera sent och det är starkt att inte tappa tre poäng, säger Malmö-tränaren Peter Andersson.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

1 - 2

Luleå HF logo

Luleå HF

0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1
Malmö Arena, Malmö
Publik: 5376

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.