Blixtinkallad målvakt Malmös hjälte i CHL

Malmö har skrällt i SHL-inledningen och gör detsamma i Champions Hockey League. 4–1 i den första av två åttondelsfinaler mot Bern ger goda förutsättningar för avancemang.

2–1-överläge för hemmalaget inför tredje perioden och segervittring bland de drygt 2500 i Malmö Arena.

Men Bern klev ut och satte ett enormt tryck i Malmös försvarszon. Många satt nog bara väntade på kvitteringsmålet – men i stället kunde rödhökarna kontra och Emil Sylvegård sätta 3–1.

Champions Hockey League

Norrmannen Lars Volden blixtinkallades när Malmös två ordinarie målvakter kastat in handduken. Den från hockeyallsvenska Pantern inlånade burväktaren övertygade med 27 räddningar.

– Det var bara att gilla läget. Vi hade match i går och efter den fick jag reda på att jag skulle spela här, säger 26-årige Volden till SVT Sport.

Var det ett kvitto på att du håller på högre nivå?

– Kvitto och kvitto... Jag vet att jag kan spela på högsta nivå, men så klart är det kul att spela bra mot ett av de bästa lagen i Europa.

”Det blir inte lika bra tryck”

Unge backen Malte Setkov blev matchvinnare med sitt kyliga 2–1-mål då han höll inne med ett avslut som lurade försvaret och sedan pricksköt från avstånd.

– Det är stor skillnad på svensk och schweizisk hockey, det blir inte lika bra tryck i matchen liksom, säger 19-åringen till SVT i andra pausen.