Fredrik Händemark gjorde mål i sin sista match för Malmö. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Malmö vann derbyt – Händemark avgjorde i sista matchen

Malmö tog lagets fjärde raka seger.

Fredrik Händemark blev derbyhjälte i sin kanske sista match.

– Skönt att avsluta med, säger han.

Malmö har förlorat de senaste fem matcherna mot Rögle – men ikväll bröt de den negativa trenden.

Laget tog ledningen efter fyra minuter genom Emil Sylvegård och Fredrik Händemark fastställde sedan slutresultatet till 3-2.

– Jag tycker vi spelar på ett moget och bra sätt i tredje, säger Händemark till C more.

Avgjorde med fem minuter kvar

Det var en böljande och jämn match, där serieledarna Rögle hade vänt till 2-1 en bit in i den andra perioden. Men Malmö, med tre segrar i ryggen, kvitterade sekunder efter.

Med fem minuter kvar av matchen höll sig Händemark framme och satte det avgörande 3-2-målet.

– Fyra raka segrar är skönt att avsluta med, säger han.

Spelare försvinner till NHL

Händemark väntas försvinna till Nordamerika och San Jose Sharks organisation så fort ett startdatum för NHL fastställs. Först väntar träningsläger där han ska försöka ta en plats i truppen till den kommande säsongen.

– Jag hoppas jag tar en tröja och det tror jag. Jag tror på mig själv och tror jag har en bra chans om jag spelar som jag brukar, säger han.

För Rögle var det den andra raka hemmaförlusten – och den andra hemmaförlusten på hela säsongen. För deras zorro-specialist Nils Höglander väntar med största sannlikhet också spel i NHL och det kan ha varit även hans sista match i SHL.