Foto: Bildbyrån

Malmöspelarna agerade snabbt efter Fribergs skada

Uppdaterad
Publicerad

Max Friberg skadade sig otäckt i Frölundas match mot Malmö och blödde kraftigt.

Malmöduon Markus och Oliver Lauridsen agerade blixtsnabbt.

– När man ser att det är så mycket blod så fattar man direkt att det är allvarligt, säger Oliver Lauridsen till Expressen.

Med 18 sekunder kvar av första perioden hamnade Max Friberg och Markus Lauridsen i en tilltrasslad situation i ena sarghörnet.

Markus Lauridsen kände att han träffade Friberg med en av sina skridskoskenor och Frölundaforwarden började blöda kraftigt. De båda Malmöspelarna Markus och Oliver Lauridsen, hjälpte snabbt Friberg av isen – som lämnade ett långt blodspår efter sig.

– Jag hörde hur han skrek och jag kände direkt att vi behövde agera, säger Oliver Lauridsen till Expressen.

”Jäkligt läskigt”

– Det var jäkligt läskigt. Det handlar om en kollega och människa. Jag glömde i stort sett bort att det spelades en hockeymatch och blev tagen av det, säger Markus Lauridsen.

Första perioden avbröts men matchen kunde senare fortsätta. Spelarna fick dock snabbt höra att man hade fått stopp på blödningen och att läget var stabilt med Friberg.

Frölundas tränare Roger Rönnberg meddelade efter matchen att Friberg hade först till sjukhus.

– Det har gått bra, han är på sjukhus och som jag har hört det så har de fått stopp på blödningen och börjat jobba på att sy ihop någon lårmuskel., säger han.

Rönnberg hyllar

Han passade också på att hylla Malmöspelarnas agerande.

– Det är så här vi vill ha det i hockey. Vi kämpar så det ryker på isen, tävlar mot varandra men vi behöver vara människor också. Jag var väldigt glad att se Oliver (Lauridsen) och även Söderberg (Carl) som var lite skärrade efteråt och var nyfikna på hur det har gått med Max, säger Rönnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.