Modos sportchef Fredrik Glader blev mordhotad efter en match förra året. Foto: Bildbyrån

Man döms för hot mot Modos tidigare sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Förra året mordhotade en man Modos dåvarande sportchef Fredrik Glader.

Nu har mannen ådömts ett bötesstraff.

– Det var givetvis frustrerande och upprörande, säger Glader till SVT Sport.

Efter att Modo förlorat en match mot Mora förra säsongen skrev en upprörd Modo-supporter på Instagram bland annat:

”Visa att det får vara nog, Fredrik Glader: avsluta ditt liv innan någon annan gör det åt dig”.

Glader fick skadestånd

Händelsen polisanmäldes, och efter att mannen erkänt sig skyldig till olaga hot fick han ett strafföreläggande, med 40 dagsböter á 570 kronor, alltså totalt 22 800 kronor.

Dessutom fick Glader ett skadestånd på 5 000 kronor.

– Just då när det hände var det givetvis frustrerande och upprörande och så. Men jag har pratat med honom och det har varit en bra process efteråt som jag tror har varit bra för både honom och mig, så jag har lagt det bakom mig, säger Glader till SVT Sport.

Och att han nu lagförs för det, vad tycker du att det betyder?

– Det här är ju något som inte ska existera över huvud taget. Inte bara inom idrotten, utan det finns ju även poliser och andra områden som också far illa av sådant här. Man får ju tänka sig för innan man uttrycker sig. På sociala medier är det så lätt att knäppa på enter-knappen, och så far det ut något som kan påverka människor för resten av livet.

– Så jag tror att det är en bra lärdom för mannen i fråga.

”Lagt det bakom mig”

Har det påverkat dig på något sätt, så här ett drygt år efteråt?

– Jag har lagt det bakom mig. Men per automatik så är man själv så aktiv på sociala medier som förut, men jag vet inte om det har att göra med just den här specifika händelsen.

Fredrik Glader har efter händelsen lämnat Modo, och skrev förra månaden – efter en säsong i en norsk klubb – på som tränare för Tingsryd i hockeyallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.