Säsongen över för Luleå och Thomas Berglund. Foto: Bildbyrån

”Många sprutas och har gått på smärtstillande”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är över för Luleå.

Man orkade inte rubba Skellefteå med ett lag som varit skadeskjutet under kvartsfinalserien.

– Det är många spelare som sprutas och som gått på smärtstillande och då hade vi sedan tidigare en tunn trupp, säger Luleåtränaren Thomas Berglund till C More.

Luleå hade 3-2 i matcher i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Men efter en förlust i match sex orkade man inte. Det blev förlust i match sju med 3-1 och säsongen är över.

– Första perioden är jämn men de gör mål på sina chanser. Vi gör ingen bra andraperiod och har en hyfsad forcering i tredje men vi hade inte pulvret som behövdes, säger Thomas Berglund till C More efter förlusten.

”Gått på smärtstillande”

Enligt Berglund hade man en bra chans att ta sig vidare vid ledning med 3-2 i matcher. Men han menar också att man haft ett skadeskjutet lag som inte riktigt orkade hela vägen.

– Vi har gått kort om folk och haft mycket skador. Det är många spelare som sprutas nu och som gått på smärtstillande och då hade vi sedan tidigare en tunn trupp. Vi har inte riktigt orkat hålla uppe nivån hela vägen ut även om vi skakat ett Skellefteå som var storfavoriter, säger Berglund.

Skellefteå möter nu Rögle i sin semifinal medan Luleås säsong är över.

KLIPP: Joakim Lindström och Rickard Hugg inledde målskyttet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.