Marcus Johansson låg bakom Bostons seger i natt. Foto: TT/Arkiv

Marcus Johansson bakom Bostons seger

Boston ångar vidare i NHL-slutspelet. I första kvartsfinalen blev det övertidsseger mot Columbus.

Marcus Johansson blev passningshjälte.

Boston var illa ute och hade ett ettmålsunderläge i den inledande kvartsfinalen med knappt fem minuter kvar av matchen att spela.

Då fick Marcus Johansson pucken vid mittplan och satte fart upp mot högra tekningscirkeln. På andra sidan såg han att Charlie Coyle hade mycket yta. Passningen var distinkt, och Coyles direktskott likaså.

– Den här gruppen är väldigt speciell. Jag menar, ingenting kan störa oss. Sättet vi klev upp på efter att de gjorde sina två mål är väldigt speciellt, säger Johansson enligt nhl.com.

Duons passningsspel visade sig vara ett vinnande koncept, i dubbel bemärkelse. Ungefär fem minuter in i förlängningen var det dags igen. Efter ett snabbt uppspel fick Johansson pucken och passande in den mot Coyle som gjort sig märkligt fri framför mål, där han enkelt styrde in pucken.

I den andra kvartsfinalen i natt besegrade St. Louis Dallas med 3-2. Den ryske storstjärnan Vladimir Tarasenko blev stor hjälte med sina två mål. Tarasenkos första mål kom i powerplay i slutet av den andra perioden och betydde 2-1 till hemmalaget. Tidigt i den tredje perioden följde Tarasenko själv uupp med 3-1 sedan han skurit in framför mål och sprätte upp pucken i nättaket bakom Ben Bishop i Dallas mål.