• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Marcus Sylvegård och Patrik Sylvegård. Foto: Bildbyrån

Marcus Sylvegård stöttas av pappa Patrik efter slagsmålet

Publicerad

Malmös Marcus Sylvegård fick matchstraff i bortamötet mot Färjestad efter att han kastat sig in i motståndarbåset för att försvara sin lagkamrat.
Nu tas han i försvar av pappa Patrik Sylvegård.
– Det var helt rätt av Marcus, jag själv hade gjort likadant, säger han till Sydsvenskan.

Det blev tumultartat i mötet mellan Färjestad och Malmö i Karlstad i går kväll när lagen började slåss i hemmalagets spelarbås sedan Redhawks lagkapten Fredrik Händemark blivit inknuffad.

Lagkamraterna skyndade till undsättning och Marcus Sylvegård kastade sig in i båset för att försvara sin lagkamrat.

”Hyllad i hela hockey-Sverige”

För tilltaget blev han den enda som drabbades av matchstraff.

– Det var värt det, sa Marcus Sylvegård efteråt till C More.

Nu stöttas han  även av pappa Patrik, tillika vd och sportchef, som tar honom i försvar.

– Det var fyra eller fem spelare som hoppade på Händemark. Det var helt rätt av Marcus, jag själv hade gjort likadant. Marcus är hyllad i hela Hockey-Sverige, det finns väl ingen nykter människa som ser en kompis bli nedslagen och står och tittar på, säger Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Färjestad vann sedan matchen med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer