Marcus Sylvegård i matchen mot Djurgården efter den verbala attacken Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Marcus Sylvegård visar ånger efter avstängningen

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att Marcus Sylvegård stängs av två matcher efter att ha skrikit ”din jävla horunge” till en motspelare i matchen mot Djurgården i lördags. I dag uttalade sig en ångerfull Malmöforward.

– Det är väl sånt som vi inte ska hålla på med på isen. Det är inget som vi står för, speciellt inte Malmö Redhawks. Jag tar avstängningen och får väl bearbeta mitt snack, säger Sylvegård till Kvällsposten.

Det var i början av den tredje perioden mellan Malmö och Djurgården som ett stort bråk utbröt på isen. Sylvegård fick två minuters utvisning, men gick då till verbal attack mot en Djurgårdsspelare och fick i stället matchstraff. Disciplinnämndens dom blev sedan två matchers avstängning.

Snacket inte bra för barn

Malmös sportchef Patrik Sylvegård berättade i går för SVT Sport att Marcus fått be om ursäkt, men menar också att det är ett vanligt språkbruk på banan. Djurgårdstränaren Robert Ohlsson tyckte det hela fick för stora proportioner och tror inte Marcus Sylvegård menade något illa.

Men regelboken är tydlig. Grovt sexistiska kommentarer ska inte tillåtas.

– Jag tror att det är bra att vi tagit upp det nu. Synd att det drabbar mig och laget, men ungdomar och barn ska se att det här snacket inte är bra. Det är lika bra att vi tar upp det och försöker avstå det så mycket som möjligt, sa Marcus Sylvegård vidare till Kvällsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.