Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Maria Rooth inför SDHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Dags för SDHL-slutspel.

Då tror SVT-experten Maria Rooth att det kan bli den bästa hockeyn någonsin i ligan. Men några större skrällar ser hon inte framför sig.

– Jag tror att de stora giganterna Luleå och Brynäs kommer göra upp om det här. Det ska bli häftigt att följa lagen fram tills att de står där och ska mötas i final, säger hon.

Så här tippar SVT-experten Maria Rooth SDHL-kvartsfinalerna, som avgörs i bäst av tre matcher:

Luleå-HV71 (Luleå vidare)

– Jag tror Luleå kommer att pulverisera HV71. HV har haft en ganska jobbig säsong och hamnat i botten. Jag tror inte att de kommer att stå emot Luleå och det har man sett under säsongen också, att det har blivit stora segrar för Luleå.

Brynäs-Linköping (Brynäs vidare)

– Brynäs vinner antingen med 2-0 eller 2-1 i matcher om Linköping lyckas stjäla  sin första hemmamatch. Linköping är lite uddlösa offensivt, det kan man inte kalla Brynäs.

Djurgården-Leksand (Djurgården vidare)

– Jag tror att det blir en relativt tajt match, där Djurgården står som segrare i slutändan. Om Emma Polusny, som jag tror får chansen i Leksands mål, står på huvudet kan hon ge sitt lag chansen att sno en match från Djurgården.

Modo-SDE (Modo vidare)

– Jag tror att Modo står som segrare, även om SDE står där med ganska mycket motstånd. Lindsey Post i SDE-målet kan innebära ett ganska stort hinder men i slutändan ser jag Modo som det bästa laget av dem.

SDHL-kvartsfinalerna inleds under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.