Mario Kempe. Foto: Bildbyrån

Mario Kempe klar för Luleå Hockey: ”Det känns väldigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå förstärker sin forwardsuppsättning.

NHL-meriterade Mario Kempe, 34, har skrivit på för den här säsongen och nästa.

– Efter en bra dialog känns det jättebra att göra en flytt norrut igen och bli en del av Luleå Hockey som jag förstått har något bra på gång och som jag gärna vill vara en del av, säger Kempe till Luleås hemsida.

Förra säsongen gjorde han 17 poäng på 31 matcher i Dinamo Minsk. Sedan dess har Mario Kempe gått klubblös men nu står det klart att han återvänder till Sverige och SHL efter sammanlagt åtta säsonger i KHL, NHL och AHL.

– Det känns väldigt bra att vi nu gjort klart med Mario Kempe för den här och nästa säsong. Han är en teknisk spelare med riktigt bra skridskoåkning. Vilket gör att vi tror att han kommer passa alldeles ypperligt i vårt sätt att spela. Dessutom har han gott om erfarenhet från matcher på internationell toppnivå, vilket är en extra bonus ju längre säsongen går, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande.

Mario Kempe, som spelade VM för Tre Kronor så sent som 2021, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den här säsongen och nästa.

– Efter en bra dialog känns det jättebra att göra en flytt norrut igen och bli en del av Luleå Hockey som jag förstått har något bra på gång och som jag gärna vill vara en del av. Dessutom skall det bli kul att bli en del av ett lag igen och få börja träna och spela matcher igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.