Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Karlsson var glad när Vegas Golden Knights firade lagets Stanley Cup-titel. Foto: John Locher/AP/TT

Mästarna i Vegas Golden Knights på segerparad i Las Vegas – William Karlsson bjöd på show, tal, dans och fall

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags blev Vegas Golden Knights Stanley Cup-mästare.

Under lördagen firades titeln med en het parad på klassiska Las Vegas Strip.

Spelarna var festsugna – och Wiliam Karlsson bjöd på både ett fall och ett bejublat tal på scenen, som blivit väldigt omtalat efteråt.

Vegas spelare visade upp Stanley Cup-bucklan och firade med de omkring 100 000 fans som samlats längs The Strip i Las Vegas på lördagskvällen för att se segerparaden.

I den 35-gradiga värmen rullade de öppna dubbeldäckarbussarna med spelarna ombord längs gatan.

Tog av sig tröjan

Spelarna kastade t-shirts, handdukar och flaggor med mästartryck till de jublande fansen som också fick se spelarna, en efter en, lyfta Stanley Cup-pokalen.

När de efter paraden nådde fram till en scen vid hemmaarenan T-Mobile Arena ramlade Karlsson när han gick i en trappa. Han var dock snabbt uppe på fötterna, innan han tog av sig sin tröja och kastade ut den till supportrarna.

Sjöng Abba-sång

Barbröstade Karlsson var sedan den som bjöd på mest show av alla på scenen. Han både sjöng Abbas ”Dancing Queen”, dansade och bjöd på ett bejublat tal – tills en kvinna i klubbledningen (efter flera försök att avbryta honom) tog mikrofonen av honom.

Se bilder från Karlssons minst sagt intensiva firande i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.