Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Auston Matthews mål i Torontos seger. Foto: NHL.com.

Matthews avgjorde för Toronto i Nylanders frånvaro

Uppdaterad
Publicerad

Toronto har kvitterat åttondelsfinalen i Stanley Cup-slutspelet mot Boston till 1-1 i matcher.

Stjärnan Auston Matthews låg bakom allt och avgjorde med ett klassmål när Toronto slog Boston med 3-2 på bortaplan.

– Det var bara att flippa med sig pucken in i zonen och sen försöka tajma allt rätt, säger Matthews till NHL.com om sitt avgörande mål.

Torontos storstjärna William Nylander var precis som i det första mötet med Boston utanför det kanadensiska lagets matchtrupp på grund av en okänd skada.

Den 27-årige svensken, som spelade alla 82 matcherna i grundserien, deltog under delar av isträningen på måndagen men inte i mer fysiskt krävande övningar.

Tränade lätt

– Det är såklart ett bra tecken att han var ute på isen. Han betyder mycket för klubben, sa Torontos kapten John Tavares efter den sista träningen inför match två mot Boston.

I svenskens frånvaro lyckades Toronto vinna nattens möte med 3–2 i en match där Auston Matthews klev fram och låg bakom allt.

Klassmål av Matthews

Den 26-årige amerikanen spelade fram till både Max Domis 1-1-kvittering och John Tavares 2-2 innan han i den tredje perioden själv avgjorde med hann läckert skjuta in det avgörande 3-2-målet.

Matthews gjorde 69 mål på 81 grundseriematcher den här säsongen, vilket var tolv mål fler än tvåan Sam Reinhart.

Det återstår att se om Nylander som stått för 98 poäng för Toronto där här säsongen, är tillbaka när matchserien fortsätter med match tre natten till torsdag.

Fem assist av McDavid

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Kanadensaren stod för fem assist i matchen, en bedrift ingen lyckats med i NHL-slutspelet sedan 1998, då Geoff Courtnall gjorde det för St Louis.

– Jag tycker vi fick en bra start, vi var bra i första perioden och jobbade oss upp i en 2–0-ledning, och jag tycker vi visade bra energi och spelade väldigt bra, säger McDavid enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.