Mattias Ekholm avgjorde mot Washington

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en riktig målfest när Nashville mötte Washington i NHL-ishockeyn.

Mattias Ekholm, som satte det avgörande målet för Nashville, utsågs till matchens bästa spelare.

– Jäkligt skönt att få göra det. Nu får jag bra självförtroende redan tidigt under säsongen och kan bygga på det, säger han till Sportbladet.

Med fem minuter kvar låg Nashville under med 4-5. Då kvitterade Nick Bonino och 28 sekunder senare lyckades Calle Järnkrok krångla sig ur Washingtonförsvaret och passa Mattias Ekholm som drämde till med ett skott från blå linjen. Ekholms skott gick i mål och Nashville gick för första gången upp i ledning, som laget behöll speltiden ut.

– Jäkligt skönt att få göra det. Nu får jag bra självförtroende redan tidigt under säsongen och kan bygga på det, säger han till Sportbladet.

Matchen slutade 6-5 till Nashville och Ekholm utsågs till matchens bästa spelare.

– Vi jagade hela kvällen och killarna slutade aldrig att spela. Även om vi låg efter och jagade större delen av matchen så tycker jag att vi spelade riktigt bra. Vi pressade på från början till slut och till sist lönade det sig, säger Nashvilletränaren Peter Laviolette.

Även Forsberg hittade rätt

Järnkrok noterades även för en assist för ett av Ryan Johansens två mål.

– Jag har fått spela lite med ”Jarny” genom åren och hans spelförståelse är rätt speciell. Han är en väldigt värdefull spelare för vårt lag och han är väldigt mångsidig, han gjorde ett stort avtryck i matchen, sade Johansen efter matchen.

Flera svenska spelare utmärkte sig – Filip Forsberg gjorde ett mål och en assist och Viktor Arvidsson gjorde två assist.

Nicklas Bäckström gjorde en assist för Washington.

NHL

Nashville Predators logo

Nashville Predators

6 - 5

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1-1, 1-3, 4-1
Bridgestone Arena, Nashville, TN
Publik: 17386

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.