Connor McDavid nådde 100 poäng – på 53 matcher. Foto: Bildbyrån

McDavids mäktiga facit – nådde 100 poäng på 53 matcher

Uppdaterad
Publicerad

100 poäng på 53 matcher.

Det är Edmontonstjärnan, Connor McDavids, mäktiga resultat den här säsongen. Tresiffrigt nåddes i 4-3-segern hemma mot Vancouver där han var inblandad i allt.

– Att se reaktionerna hos mina medspelare var speciellt. Det betydde allt för mig, säger 24-åringen.

Connor McDavid inledde målskyttet mot Vancouver redan efter 45 sekunder.

Resterande delen utav matchen stod han för framspelningspoäng på samtliga av de övriga tre målen som Edmonton gjorde. Avgörandet kom med bara 40 sekunder kvar att spela, då McDavid spelade fram sin tyska lagkamrat, Leon Draisaitl, i powerplay.

Edmonton är sedan en tid tillbaka klara för slutspel medan Vancouver har parkerat på jumboplatsen i North Division och missar fortsatt spel efter grundserien.

Connor McDavid, 24, blir den nionde spelaren i historien att nå tresiffrigt antal poäng på 53 matcher och samtidigt den första att lyckas med detta på 25 år.

Den 17 april hade McDavid 69 poäng på 42 matcher. Därefter har stjärnan stått för 31 poäng på hans blott elva senaste matcher.

Hattrick av Wennberg

Alexander Wennberg hade en riktigt trevlig afton när Florida besegrade Tampa med 5-1. Den 26-åriga svensken stod för ett mål per period och blev två gånger framspelad av sin landsman, backen Gustav Forsling.

Florida och Tampa kommer att mötas i den första omgången utav slutspelet och detta var en mersmak på vad som väntar för de regerande Stanley Cup-mästarna.

Andra matchen för Alsing

Olle Alsing har fått chansen i NHL. I natt gjorde den 25-åriga svensken sin andra match för Ottawa, detta när laget besegrade Winnipeg på bortaplan med 4-2.

Gästernas kedja med Connor Brown, Shane Pinto och Tim Stützle hade en riktigt lyckad match och stod för samtliga av målen där den sistnämnda gjorde tre av dem.

MER NHL: Rangers rasar mot NHL (05/05-21)

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

4 - 3

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-0, 3-3, 0-0
Rogers Place, Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.