Svarar på konkurrentens pik: ”Stolt över det”

Uppdaterad
Publicerad

Brynästränaren Henrik Glaas skulle inte vilja byta plats och stå i Luleås bås.

Efter seger i den första SM-finalen svarar nu tränaren Mikael Forsberg.

– Jag är jättenöjd och stolt över att stå i Luleås bås och fortsätter gärna med det, säger han med ett leende till SVT Sport.

Brynäs gick in i finalserien som favoriter efter att ha lekt hem grundserien och gått obesegrat genom slutspelet.

Men det var Luleå som tog hem den första finalen och har kopplat greppet om matchserien efter 2-1 hemma i Coop Norrbotten Arena.

– Jätteskönt att börja med en vinst. Det var viktigt för oss att vinna på hemmaplan och sätta ännu mer press på motståndarna. Det var inte den mest skönspelade matchen, det var mycket kamp och misstag där ute, men jag är jäkligt nöjd att vi tar hem det, säger Luleås tränaren Mikael Forsberg.

”Då är man illa ute”

Nu väntar två matcher i Gävle. Hur ser du på den utmaningen?

– Kul. Jag hoppas att det blir mycket publik. Det gillar vi oavsett om det är hemma eller borta, det blir en helt annan energi. Det är en klyscha, men vi får njuta kort nu och sedan är det fullt fokus på nästa match. Blickar man längre fram är man illa ute.

Inför den första finalen konstaterade Brynäs tränare Henrik Glaas: ”Jag skulle inte vilja byta lag med Luleå och stå i andra båset om vi säger så”.

Se Mikael Forsbergs svar till Glaas i spelaren ovan.

SE OCKSÅ: Luleå inledde finalserien med hemmaseger

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.