Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Brodin avgjorde andra finalen mot Modo. Foto: C More

Djurgården kvitterar i hockeyallsvenska finalen efter ny förlängningsrysare

Uppdaterad
Publicerad

Sen skridskokvittering i matchen av Modo.

Men Djurgården kvitterade i hockeyallsvenska finalen efter dramatik.

– Jag lyckades vispa in den, säger Djurgårdens matchvinnare Daniel Brodin till SVT Sport.

Andra mötet i hockeyallsvenska finalen mellan Modo och Djurgården blev också en sudden death-rysare. Den första vann Modo, men i kväll segrade Djurgården i Örnsköldsvik.

– I dag var vårt boxplay och powerplay nästan hundraprocentigt. Det får vi tacka de killarna för, säger Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv till SVT Sport.

I Modos hemmaarena ledde Dif, vars tränare Johan Garpenlöv blev utbuad varje gång han syntes på storbildsskärmen med anledning av sin domarkritik efter första matchen, med 2–0 några minuter in i tredje perioden. Men hemmalaget reducerade, och med tom bur och en minut och 38 sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade Josh Dickinson.

Brodin matchvinnare för Djurgården

Pucken letade sig in bakom Jesper Myrenberg via Dickinsons skridsko, domarna videogranskade målet. Efter en stunds bedömning godkändes det, de menade att det inte var en distinkt sparkrörelse av kanadensaren.

2–2 och rysaren till förlängning. Där Daniel Brodin avgjorde i powerplay med en backhand framför kassen inför både Kent och Peter Forsberg på läktarna. 3–2 till Djurgården och 1–1 i matcher.

– Jag lyckades vispa in den, så jag lämnar Örnsköldsvik med bra känslor, säger Daniel Brodin till SVT Sport.

Tränare Garpenlöv sade att han gärna vill se att den här serien blir mer fysisk. Hur ser du på det?

– Jag tycker det har varit bra och tajta matcher. Vi försöker spela vårt spel, försöker inte bry oss så mycket om vad de gör. Att fokusera på vårt spel är planen.

Nästa match i hockeyallsvenska finalen spelas på Hovet på fredag.

HockeyAllsvenskan

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

2 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 0-1, 2-1, 0-1
Hägglunds Arena, Örnsköldsvik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.