Luleås Jenni Hiirkoski jublar under en match mot Modo i november. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Luleå vände mot Modo i SDHL efter tre snabba mål

Luleå hamnade i tidigt underläge borta mot Modo.

Men tre mål inom loppet av fyra minuter vände matchen och regerande mästaren vann till slut med 4-1.

– Det var de tre målen som vi förlorade på i dag, säger Modos Lina Ljungbom besviket till C More.

Modo hade förlorat samtliga tre inbördes möten mot Luleå den här säsongen, den senaste i onsdags när norrbottningarna vann med 5-0.

I fredagens hemmamatch saknades Modostjärnan Jennifer Wakefield, trea i SDHL:s skytteliga, men ångermanlänningarna fick ändå en bra start. Wilma Sundin styrde in 1-0 i krysset efter bara fem minuter, på en fin framspelning från Taylor Wabick.

Vändningen kom mellan 11.47 och 15.50 i den första perioden när Luleå gjorde tre snabba mål genom Jenni Hiirikoski, Sara Lindqvist och Lisa Johansson. Mellan 2-1 och 3-1 dröjde bara 31 sekunder.

– Det var de tre målen i första som vi förlorade på i dag. Jag är fruktansvärt besviken på mig själv i dag. Jag ska ha en bärande roll i det här laget, men det har jag inte i dag. Jag har ett ”A” på bröstet och då måste man visa det på isen också, säger Lina Ljungbom till C More.

”Slarvade ganska mycket”

I den andra perioden hade Modo – som har seriens bästa powerplay – en ramträff och lyckades inte utnyttja sina möjligheter trots flera numerära överlägen.

– Jag slarvade ganska mycket, men vi kanske inte skapa den trafiken som vi borde ha gjort för att få in pucken när vi väl skjuter. Vi får träna på det, säger Ljungbom, som var hård mot sig själv i intervjun.

Hemmalaget gjorde vad de kunde och tog ut målvakten på slutet i en sista forcering. Då kunde Petra Nieminen fastställa slutresultatet 4-1 i tom kasse.

Segern är Luleås fjärde raka mot Modo den här säsongen.

Luleå toppar SDHL på 77 poäng, elva fler än tvåan Brynäs som har spelat en match färre. Modo är fyra.