Modos Daniel Sylwander jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål. Foto: TT

Modo tillbaka på vinnarspåret – slog serietvåan

Efter sex raka förluster har Modo vänt på skutan igen.

I kväll blev det seger med 3–2 efter straffar mot serieledande Oskarshamn.

Ö-vikslaget har nu tagit poäng fem matcher i rad och formkurvan pekar plötsligt uppåt.

Efter tre raka bortamatcher var Modo tillbaka i Fjällräven Center där Daniel Sylwander visade vägen med sitt 1–0 i den andra perioden inför 2 383 åskådare på läktaren.

Två och en halv minut senare höll sig Henrik Björklund påpassligt framme och ökade på till 2–0.

Topplaget Oskarshamn kämpade sig tillbaka in i matchen och poängsprutan Arsi Piispanen spelade först fram Filip Sveningsson till reduceringen och sedan Alex Hutchings till kvitteringen med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Samme Hutchings fick ett friläge i förlängningen, men var uppvaktad och missade. Senare kom även Modos lagkapten Tobias Enström helt ren, men missade han också.

Matchen avgjordes i stället på straffar där bortalaget missade båda sina försök och Modo satte sina. Henrik Björklund noterades för den matchavgörande straffen.

Linus Lundin imponerade i Modomålet och räddade 39 av 41 skott.

Trots förlusten är Oskarshamn nya serieledare i allsvenskan. De går upp på samma poäng (49) som AIK men med snäppet bättre målskillnad. Modo ligger på sjunde plats med 37 poäng, lika många som femman Karlskoga.