Se Rantas matchavgörande mål mot Timrå. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Modo vann länsderbyt mot Timrå – efter Lassi Lehtinens storspel

1-1.

Det är utjämnat i derbystatistiken mellan Modo och Timrå.

Modo besegrade värsta rivalen med 4-2 efter Lassi Lehtinens storspel.

– Det var en hård fajt hela matchen, skönt att vi tog tre poäng mot rivalen, overkligt, säger Lehtinen till TV4 Play.

Det var lapp på luckan i Hägglunds Arena när Modo tog emot Timrå i surströmmingsderbyt.

Timrå som är bland seriens formstarkaste lag just nu var inte med i starten. I sjunde minuten kunde Josh Dickinson sätta 1-0 efter en fin passning av Riley Woods. Tvåan kom bara 22 sekunder senare när Johan Södergran kom fri i slottet och enkelt kunde sätta 2-0.

Bortaklacken utrymdes

Matchen blev försenad på grund av pyroteknik i bortaklacken. Klacken fick utrymmas och släpptes tillbaka efter cirka tio minuter. Då stod det alltså redan 2-0.

Gästande Timrå spelade upp sig och i mitten av perioden satte Robin Hanzl reduceringen i numerärt överläge. Minuten senare kunde Sebastian Hartmann kvittera när han fick en fin passning bakom målet, av Erik Andersson.

2-2 stod sig en bra bit in i den andra perioden och med 10.24 spelade kunde finländaren Sampo Ranta sätta 3-2.

Timrå försökte och med mindre än tre minuter kvar av matchen plockade Anders ”Ante” Karlsson målvakten för en sista anstormning. Men Lassi Lehtinen i Modomålet stod för en jätteperiod och inte nog med att han räddade flera puckar – finländaren stod även för en assist till Sam Vigneault som kunde sätta 4-2 i öppen kasse.

Modo bröt sin två matcher långa förlustsvit på hemmaplan och gav Timrå sin första förlust på fyra matcher.

– Inte vår bästa match. Det är lägen åt alla håll. Med lite bättre skärpa i våra avslut hade vi kunnat haft en annan match, säger Erik Andersson till SVT Sport.