Robert Roséns hattrick vände matchen för Växjö

Monstervändning av Växjö – Robert Rosén hjälte mot Malmö

Malmö Redhawks var på väg mot en viktig seger.

Men i tredje perioden vaknade Växjö och tog matchen till förlängning.

Robert Rosén blev sedan stor hjälte med förlängningsmål – som var hans tredje i matchen.

Det inleddes med en mållös period i Vida Arena, men efter den första pausen fick matchen ordentlig fart. Och det var jumbon Malmö som då kopplade ett grepp.

Emil Larmi tappade pucken bakom egen kasse, vilket gav Marcus Sylvegård chansen och han satte 1-0 för Malmö. Mindre än två minuter senare utökades ledningen till 2-0 genom Carl Persson.

Rosén hattrickhjälte

I början av tredje perioden följde även 3-0 från Sylvegård, men sedan vaknade Växjö. Robert Rosén gjorde 3-1 och bara elva sekunder senare kom även 3-2 från Erik Josefsson. Rosén satte kvitteringen i mitten av den avgörande perioden.

Likaläget stod sig resten av perioden, och förlängning väntade. Där avgjorde Växjö, genom ett distansskott av Rosén, som blev matchhjälte med sitt hattrick.

Då Skellefteå, som parallellt mötte Leksand, åkte på en förlust utökas Växjös serieledning till åtta poäng.