Modo finalklart i hockeyallsvenskan efter 4-0 i matcher

Modo är klart för final i det hockeyallsvenska slutspelet.

Örnsköldsvikslaget vann dagens match med 3-0 mot Mora och är därmed vidare med 4-0 i matcher.

Nu väntar en lång vila inför finalserien som inleds först den 16 april.

Modo fick en smakstart och gick upp i ledning 2-0 halvvägs in i den första perioden.

Först styrde Marcus Vela in 1-0 med skridskon samtidigt som han hoppade upp i luften framför målvakten Kari Piiroinen. Sedan ökade Daniel Mannberg på ledningen när han slog in en retur.

Mora hade flera kvalificerade chanser att ta sig tillbaka in i matchen. Bland annat ett friläge för 18-årige Noah Steen samt en puck som dansade några centimeter framför mållinjen.

I stället kom spiken i kistan åtta minuter in i den tredje perioden när Daniel Ljunggren gav bort pucken bakom egen målbur och Josh Dickinson kunde sätta 3-0 på passning från Vela.

Modo får nu en rejäl vila inför den allsvenska finalen som inleds söndag den 16 april, där en åtråvärd SHL-plats står på spel.

Björklöven leder den andra matchserien med 2-1 mot Djurgården och där spelas match fyra i morgon, lördag. Den serien kan avgöras tidigast på måndag, men en eventuell sjunde match spelas den 14 april.

SE OCKSÅ: Nick Halloran blev stor hjälte för Modo (5 april 2023)

Mora kvitterar mot Modo. Foto: CMORE