Se Zibanejads assist. Foto: NHL / Bildbyrån

New York Rangers klara för Stanley Cup-slutspel efter Mika Zibanejads poäng

New York Rangers besegrade Philadelphia med 6–5 efter förlängning och är därmed första NHL-lag för säsongen som säkrat en plats i Stanley Cup-slutspelet.

– Det var en bra kamp och ett härligt slut, sade svenske Mika Zibanejad som både gjorde mål och stod för en läcker assist.

Förutsättningarna för New York Rangers var glasklara. En vinst mot Philadelphia hemma i Madison Square Garden skulle innebära att de på egen hand kunde säkra en plats i slutspelet i NHL.

Men enligt Mika Zibanejad var det inte fokus inför matchen.

– Vi pratade inte mycket om det inför kvällens match men jag visste om det och det tror jag alla andra gjorde också, sade Zibanejad i en intervju i omklädningsrummet efter segern.

Philadelphia gjorde dock allt vad de kunde för att grusa New York-lagets planer. Första perioden blev mållös men i andra tog Philadelphia kommandot och ledde med 2–0 efter elva minuter.

Nytt mål från Mika Zibanejad

Men med 15 minuter spelade reducerade svenske Mika Zibanejad till 2–1 i numerärt överläge och satte tonen för Rangers upphämtning. Vid 4-3 stod Zibanejad också för läckra konster när han assisterade Vincent Trocheck till 4-3.

Bara 36 sekunder in i förlängningen satte Rangers Adam Fox det avgörande 6–5 målet och säkrade därmed årets första plats i Stanley Cup-slutspelet.

– Vi har högre mål. Men om man vill lyfta Stanley Cup-bucklan så måste man först ta sig till slutspelet. Det är steg ett för oss, sade Mika Zibanejad.