Detroit tog sin första vinst efter åtta raka förluster. Foto: TT

Detroit vann – bröt förlustsvit

Detroit Red Wings besegrade Florida Panthers med 4-1 på bortais.

Segern innebar att Detroit satte stopp för sin åtta matcher långa förslustsvit.

Svensken Alex Wennberg stod för hemmalagets enda mål.

Inför matchen hade Detroit Red Wings förlorat åtta raka matcher. Florida hade däremot plockat poäng i åtta raka matcher.

Detroit gick upp i en 2-0 ledning i den andra perioden. I den tredje perioden reducerade svensken Alex Wennberg, efter en passning från Anton Strålman. Men närmare än så kom inte Florida.

Detroit punkterade matchen i mitten av den tredje perioden när Robby Fabbri gjorde 3-1. Vladislav Namestnikov gjorde matchens sista mål i tom kasse.

Svenskarna Christian Djoos, Patrik Nemeth och Mathias Brome fanns på isen för Detroit. I Florida spelade Wennberg, Patric Hörnqvist och Anton Strålman.

ARKIV: Forsberg matchhjälte mot Florida (5 februari)