NHL hade en videokonferens i slutet av mars. Draften kan se ut på ett liknande sätt. Foto: TT

NHL-draften föreslås bli virtuell i början av juni

Uppdaterad
Publicerad

NHL skissar på att flytta draften ett par veckor till i början av juni och låta den bli virtuell.

– Vi vill inte ha en situation där vi ska klämma in det med skohorn, säger Bill Daly på NHL.

ESPN har kommit över ett mejl som NHL:s vicekommissionär Bill Daly skickat till klubbarna. Där föreslås att draften ska äga rum virtuellt i början av juni där spelarna ska vara uppkopplade via sociala medier i sina egna vardagsrum, detta för att undvika kontakt.

Ursprungligen var det tänkt att draften skulle äga rum under högtidliga former i Montreal 26-27 juni.

Corona och idrott

Man hoppas komma i gång med den avbrutna NHL-säsongen under sommaren, kanske under augusti. Det gör att nästa säsong troligen flyttas fram i tid, kan röra sig om flera månader. Det gör det svårt att hålla en draft mellan säsongerna som brukligt är.

NFL gjorde succé med virtuell draft

– Vi vill inte ha en situation där vi ska klämma in det med skohorn. Vi ska också ha draftlotteriet (för 15 klubbar) och vill inte genomföra draften med ett för kort tidsfönster, sade Daly i en radiointervju under fredagen uppger Reuters.

Säsongen stoppades på grund av coronapandemin 12 mars och då hade lagen spelat mellan 68 och 71 matcher (av 82).

Den amerikanska fotbollen, NFL, genomförde sin draft förra helgen och lockade rekordpublik via tv och sociala medier. 55 miljoner tittare följde sändningen.

ARKIV: Publikrekord för digital NFL-draft (27 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet