Gary Bettman har ett stort arbete framför sig för att styra upp avslutningen av NHL-säsongen. Foto: TT

Här är NHL:s plan – då kan slutspelet igång

Uppdaterad
Publicerad

NHL siktar att återuppta säsongen – och det blir ett utökat slutspel med 24 lag som gör upp om Stanley Cup-pokalen. Det meddelade NHL-chefen Gary Bettman vid ett möte sent under tisdagen. Augusti är trolig startmånad för slutspelet.

Nu står det klart att resten avgrundserien slopas, och att slutspelet utökas från 16 till 24 lag.

Slutspelet ska avgöras i två olika städer som ännu intepresenterats. Aktuella städer är: Las Vegas, Toronto, Chicago, Columbus, Edmonton, Dallas, Los Angeles, Minnesota, Vancouver och Pittsburgh.

Corona och idrott

Enligt Bettman kommer man att behöva bestämma sig förvärdstäder inom tre till fyra veckor. Trots kvällens besked är det inte klart att NHL kan återstarta. Man måste lösa frågor kopplade till hälsoprotokollet för coronapandemin.

Pausad sedan 12 mars

– Jag vet att jag pratar för hockeyfans världen över när jag säger att jag inte kan hålla mig för att få se NHL-hocket igen, sade Bettman under presskonferensen.

Det är oklart när lagen kanbörja träna igen men man siktar på att små grupper ska kunna börja träna igen i början av juni. Bettman tror inte på träningsläger förrän tidigast under andra halvan av juli, vilket skulle indikera en start av slutspelet i augusti.

Ligan har varit pausad sedan 12 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet