Loui Eriksson senast i Arizona – nu är han klar för Frölunda. Foto: BILDBYRÅN

NHL-stjärnan Loui Eriksson återvänder till Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Loui Eriksson är klar för en återkomst i Frölunda.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Vi tror Loui kan hjälpa vårt lag, men vi förstår att det kommer att ta lite tid innan han är redo för match, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Han har inte spelat en match sedan den 29 april då säsongen tog slut för hans Arizona Coyotes. Sedan dess har Loui Eriksson gått runt och väntat på att rätt erbjudande ska dyka upp och det har det gjort nu. I dag kom nämligen beskedet att Eriksson är klar för en comeback i Frölunda.

– Vi har haft en dialog med Loui löpande sedan i somras och nu fick vi ihop det. Vi ville och Loui var sugen och taggad, han brinner verkligen för Frölunda, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Eriksson har spenderat sina 17 senaste säsonger i Nordamerika, men innan dess gjorde han flera år i Frölundas organisation.

– Det ska bli kul, det var ju i Frölunda allt startade. Jag har ju alltid sagt att om jag är hel och frisk vill jag avsluta karriären i Frölunda, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Henrik Lundqvist talar ut om hjärtoperationen i ny dokumentär i SVT Play:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.